מעוניינים בייצוג מנצח?

משרד עורכי דין אסף כהן ושות’ כאן לשירותך!




    חלוקת רכוש

    זוג החיים יחדיו, בין אם הם נשואים או לאו, צוברים במהלך החיים המשותפים רכוש, בין אם מדובר בדירת מגורים או דירות להשקעה, רכבים חסכונות, קרנות השתלמות ועוד . יתרה מכך, לא פעם, אחד מבני הזוג או שניהם מגיעים אל מערכת היחסים או לנישואין, כאשר יש ברשותם רכוש שצברו לפני כן. למשל: דירת מגורים או חסכונות שהיו שייכים להם בנפרד מבן הזוג. או שאחד מבני הזוג עשוי להיות זכאי לרכוש מכוח ירושה או מתנה שקיבל מצד שלישי במהלך חיי הנישואין.

    כאשר בני זוג מבקשים לסיים את מערכת היחסים, אז עולה השאלה, מה הדין לגבי הרכוש המשותף. מי יהיה זכאי לקבלת רכוש מסוג אחד ומי יהיה זכאי לקבל רכוש מסוג שני. בנוסף, לא פעם עולות מחלוקות, הנוגעות לזכאות ליהנות מפירות רכוש שלא בהכרח מוכר בתור רכוש משותף. בעת פרידה או גירושין, עשויים בני הזוג להידבר ולהסדיר ביניהם את סוגית חלוקת הרכוש המשותף באמצעות הסכם. אך ישנם מקרים שבהם ההידברות אינה מצליחה, מה שמצריך התדיינות משפטית בתחום חלוקת הרכוש. מה הדין במקרים כאלו ומה הדין קובע?

    החוק בישראל המסדיר את דיני חלוקת הרכוש בין בני זוג, נקרא חוק יחסי ממון, התשל”ג-1973. חוק יחסי ממון קובע, כי בעת גירושין תיערך בין בני הזוג חלוקת רכוש שווה של כל נכסיהם המשותפים. במילים אחרות: חוק יחסי ממון קובע הסדר הנקרא “הסדר איזון משאבים”. כלומר: לוקחים את כל הרכוש המשותף של בני הזוג ומחלקים אותו, או לחלופין מחלקים את שוויו .זו בעצם ברירת המחדל בכל הנוגע לחלוקת רכוש בין בני זוג, במסגרת הליך גירושין, כלומר: חלוקת רכוש שווה.

    מהו החריג להסדר איזון המשאבים?

    כאמור, בהתאם לחוק יחסי ממון, הכלל הוא שרכוש משותף של בני הזוג יאוזן ביניהם באופן שווה, כאשר לצורך עריכת "איזון המשאבים" יילקחו בחשבון את כלל נכסי בני הזוג. נשאלת השאלה, האם יש רכוש שאינו נלקח בחשבון במסגרת הסדר איזון המשאבים. התשובה לכך חיובית. חוק יחסי ממון קובע, כי ישנם סוגי רכוש שלא יילקחו בחשבון, כמו רכוש שהתקבל ע"י אחד מבני הזוג לפני הנישואין או כירושה, גמלה או קצבה, גמלה או פיצוי שנפסק/מגיע לאחד מבני הזוג מכוח חוק, בשל נזק גוף או מוות, או נכס שבני הזוג הסכימו בכתב ששוויו לא יאוזן

    אך, יש מקרים שגם ירושות או רכוש שהיה לצד מלפני הנישואין יאוזן ויחולק בין הצדדים, כך שלשם כך רצוי לערוך הסכם ממון לפני הנישואים לדאוג להפרדה רכושית על מנת שחלילה, באם תתגרשו, שלא ייחשב כרכוש שהתערבב עם בן הזוג האחר.

    קיים חריג נוסף להסדר איזון משאבים שוויוני נקבע בסעיף 8(2) לחוק חוק יחסי ממון. שם נקבע כי יש פעמים שנכון וצודק יהיה לסטות מהכלל, של חלוקה שוויונית, בו ניתן לחלק את הרכוש באופן שאינו שוויוני. אם אחד הצדדים ניהל רומן או היה מהמר וגרם להפסדים כלכליים גבוהים לחשבון הבנק המשותף של הצדדים וכו'.

    חריג נוסף מכונה "הסכמה בכתב" בין בני הזוג. כלומר רכוש שבני הזוג הסכימו בכתב שלא יאוזן ביניהם, לא יילקח בחשבון, במסגרת הסדר איזון המשאבים.

    משרדנו מתמחה בתחום דיני המשפחה וחלוק הרכוש. כדאי לבחור בעורך דין גירושין בעל ניסיון ייחודי בתחום דיני המשפחה והגירושין.

    שתף :

    מעוניינים בייצוג מנצח?

    השאירו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם

      תפריט נגישות

      The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.