מעוניינים בייצוג מנצח?

משרד עורכי דין אסף כהן ושות’ כאן לשירותך!




    צוואות וירושות

    צוואה

    צוואה היא מסמך בו אדם  קובע  מי יירש את נכסיו וממונו לאחר מותו בהתאם לרצונו ובחירתו האישית. אדם יכול לצוות את רכושו לכל מי שהוא חפץ בכך על פי רצונו החופשי ולא רק לבני משפחתו. ובלבד שהדבר נעשה מרצונו החופשי וללא כפייה.

    חוק הירושה קובע 4 סוגי צוואות תקפות:

    1. צוואה בכתב יד – אשר תיכתב כולה ביד המצווה, תכלול את התאריך (גם בכתב ידו) ואישור שזוהי הצוואה האחרונה של המצווה
    2. צוואה בעדים – בכתב, תצוין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים. המצווה חייב להצהיר בפני העדים כי זו צוואתו, ובאותו מעמד חותמים גם העדים על הצוואה כדי לאשר שהיו עדים לעריכתה בידי המצווה. הצוואה יכולה להיות כתובה בכתב יד או מודפסת, אך החתימות חייבות להיות בכתב ידם של המצווה והעדים, ולהיחתם במועד עריכת הצוואה ולא במועד מאוחר יותר. מומלץ כי לפחות אחד העדים יהיה עורך דין המתמחה בעריכת צוואות, כדי למנוע מהמצווה טעויות שעלולות לאחר מותו להביא לפסילת הצוואה.
    3. צוואה בפני רשות – אשר תיעשה על ידי המצווה באמירת דברי המצווה בעל פה בפני שופט, נוטריון, או רשם לענייני ירושה. נציג הרשות רושם את נוסח הצוואה ומקריא אותה בפני המצווה. באם המצווה מאשר שזוהי צוואתו כפי שהוא רוצה שתיערך, המצווה ונציג הרשות חותמים על הצוואה והיא מאושרת על ידי הרשות באותו היום.
    4. צוואת "שכיב מרע" בעל פה – בפני שני עדים, אשר יכול שתיעשה רק על ידי חולה אנוש או מי שרואה עצמו כעומד למות. שני עדים חייבים להיות נוכחים כדי שלצוואה בעל-פה יהיה תוקף משפטי מחייב. כמו כן, שני העדים חייבים להיות מסוגלים להבין את כל דבריו של המצווה. למעשה, העדים הם אלו שעורכים את הצוואה, כולל תאריך וחתימה, על בסיס דברי המצווה. לאחר עריכת צוואה בעל פה, יש להפקיד אותה אצל הרשם לענייני ירושה.

    מומלץ לערוך צוואה כדי למנוע סכסוכים בין קרובי המשפחה על חלקם בעיזבון, כיוון שחוק הירושה קובע חלוקה על פי ערכו של הרכוש בלבד. צוואה, לעומת זאת, יכולה לקבוע באופן חד ומדויק איזה רכוש יעבור לאיזה קרוב.

    משרדנו מתמחה בתחום דיני המשפחה ובעריכת צוואות. כדאי לבחור בעורך דין בעל ניסיון ייחודי בתחום דיני המשפחה.

    ירושות

    לא בכל המקרים יש צורך בצוואה, ובמרבית המקרים ניתן להסתפק בירושה על פי דין. במדינת ישראל, חוק הירושה, תשכ"ה- 1965, מסדיר כללים ברורים של ירושה על פי דין. אדם שהלך לעולמו ולא הותיר צוואה, יורשיו יקבעו על פי חוק הירושה. הכוונה לירושה בהתאם לחוק הירושה. כלומר, החוק עצמו קובע הוראות שונות כמו מיהם היורשים, חלקיהם בעיזבון, סדר העדיפויות ביניהם, מי יכולים לבוא במקומם וכולי.

    משרדנו מתמחה התחום דיני המשפחה ובחלוקת ירושה ועזבון. כדרי לבחור בעורך דין בעל ניסיון ייחודי בתחום דיני המשפחה.

    שתף :

    מעוניינים בייצוג מנצח?

    השאירו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם

      תפריט נגישות

      The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.